Tervetuloa!

Minä olen Minna Knutar

...melkein tavallinen täti joka rakastaa lankaa ja kaikenlaista siihen liittyvää käsityötä. Silloin kun en vapaa-aikanani istu sohvanurkassa neuletekele käsissäni olen ehkä tarpomassa jossain luontopolulla, joko kameran kanssa tai ilman. Laulaminen kuuluu myös harrastuksiini. Työkseni pyörittelen numeroita tai teen työtä erilaisten projektien kanssa.

Asun Pohjanmaalla Teerijärvellä mieheni ja tyttäreni kanssa. Aikuinen poikamme on jo vuosia sitten muuttanut yhteen tyttöystävänsä, nykyisen vaimonsa, kanssa. Olen suomenruotsalainen, kaksikielinen. Ruotsinkieli on vahvempi minulla, mutta käytän myös suomea lähes päivittäin.

Vuosina 2020–2021 olen työstänyt kirjaa isäni 1980-ja 1990-luvuilla tekemistä neulemalleista. Isäni Nils ”Nisse” Hästbacka piirsi neulekuvioita ja suunnitteli kuvioneulepuseroita ja neuloi niitä yhdessä äitini Liisan kanssa. He myös värjäsivät villalankoja kasveilla ja käyttivät sitten tietenkin myös näitä neuleisiinsa. Innokas vapaa-ajankalastaja kun isäni oli, hänen neuleissaan ui useat kalat ja kirja sai luonnollisesti nimekseen Kalamiehen kuviot.

Perustin vuonna 2020 toiminimen ”Fääla” jotta voisin hallinnoida kaikkea kirjan julkaisuun liittyvää. Sana ”fääla” on Teerijärven ruotsin murretta ja tarkoittaa jälkiä. Ajattelen kaikkien meidän jälkiä – sekä näkyviä että näkymättömiä, tietoisia ja tiedostamattomia – joita jätämme jälkipolville. On hienoa, että pystyn näin jakamaan isäni neulekuvioaarteita muidenkin iloksi!