Välkommen!

Jag är Minna Knutar

...en nästan vanlig tant som älskar garn och all slags handarbeten som har med garn att göra. När jag är ledig sitter jag helst i mitt soffhörn med en stickning ifall jag inte råkar vara ute och traska på någon naturstig, antingen med eller utan kamera. Sång hör också till mina fritidsintressen. I arbetslivet bollar jag med siffror eller är engagerad i projekt av olika slag.

Jag bor i Terjärv i Österbotten med min man och min dotter. Vår vuxna son bor sedan flera år tillbaka med sin flickvän, numera fru. Jag är finlandssvensk, tvåspråkig. Svenskan är mitt starkare modersmål, men jag använder också finska nästan dagligen.

Under åren 2020–2021 har jag hållits sysselsatt med att färdigställa en bok över min pappas stickade tröjor från 1980- och 1990-talen. Pappa Nils ”Nisse” Hästbacka ritade stickmönster och designade mönsterstickade tröjor som han och mamma Liisa sedan stickade tillsammans. De färgade också ullgarn och naturligtvis använde de garnen till tröjorna. Eftersom pappa var en ivrig fritidsfiskare simmade det ofta omkring fiskar i hans tröjor och boken fick således naturligtvis heta Storfiskarens tröjor.

För att kunna administrera allt omkring bokutgivningen grundade jag år 2020 min firma Fääla. Ordet ”fääla” är Terjärvdialekt och betyder spår. Då tänker jag på alla de spår – både synliga och osynliga, medvetna och omedvetna – som vi lämnar till eftervärlden. Det är så fint att jag på det här sättet kan dela med mig av pappas mönsterskatt till glädje åt andra!